02 lis. 2020

Premijera: SPEKTAKL u koreografiji Irme Omerzo

S veseljem konačno najavljujemo nadolazeću premijeru predstave

02 lis. 2020

S veseljem konačno najavljujemo nadolazeću premijeru predstave SPEKTAKL, u koreografiji Irme Omerzo, koja će se održati u subotu 10.listopada 2020. s početkom u 17h na site specific lokaciji – na srednjoškolskom igralištu Elipsa (ulica Vjekoslava Klaića 8, Zagreb). Repriza će biti održana idući dan 11.listopada u 17h na istom mjestu.
Radujemo se Vašem dolasku!

Nova predstava Studija za suvremeni ples “SPEKTAKL”, u koreografiji Irme Omerzo, preispituje naslijeđe ovog najstarijeg hrvatskog plesnog ansambla. No, umjesto klasične hommage predstave, autorica tradiciji Studija pristupa koristeći je za postavljanje pitanja o uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva danas, na sceni i izvan nje. Generirajući plesni vokabular iz odabranih fotografija predstava u produkciji Studija, konkretnog plesačkog iskustva izvođačica i masovnih “spektakularnih” koreografija, u ovom radu Omerzo ispituje perspektive unisonog kretanja i mogućnosti njegova dekonstruiranja tragajući za granicama, okvirima i kombinacijama zajedništva. Naslov predstave pritom je istovremeno i referenca na fascinaciju unisonim pokretom u mainstream kulturi, ali i podsjećanje na potencijal koji izvire kao posljedica njegove ustrajnosti. “SPEKTAKL” u tom smislu negira tradicionalne protokole spektakularnosti koja inzistira na uniformnosti, zamjenjujući je pritom isticanjem potencijala bivanja zajedno na načine koji afirmiraju i samostalnost u tom zajedništvu.

Koreografkinja: Irma Omerzo
Asistentica koregrafkinji: Dina Ekštajn
Izvode: Ana Mrak, Ana Vnučec, Martina Tomić, Ida Jolić i Tea Maršanić
Dramaturgija: Jasna Jasna Žmak
Glazba: Stanislav Kovačić
Scenografija: Vanja Magić
Kostimografija: Zdravka Ivandija Kirigin
Produkcija: Studio za suvremeni ples (SSP)
Fotografije: Jasenko Rasol
Producenti: Tena Bošnjaković, Ivan Mrđen

Predstava se realizira uz potporu Ministarstva kulture, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

ULAZ SLOBODAN*
Radi poštivanja epidemioloških mjera, molimo da svoju ulaznicu rezervirate na: studio.suvremeni.ples@gmail.com
* Po izlasku s izvedbe , posjetitelji predstave pozvani su novčanom donacijom podržati umjetnički rad, ovisno o svojim mogućnostima.
Sav prihod od donacija ide u pokrivanje troškova umjetničkog programa.

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.