bg image

Ana Mrak – intro

Ana Mrak

članica od 2004.

Ana Mrak – bio

Ana Mrak (1979, Varaždin). Školuje se na Salzburg Experimental Academy of Dance i Tisch Shool of The Arts (New York). Za vrijeme školovanja ostvaruje suradnju s nekoliko inozemnih plesnih kompanija ( Susan Quinn Dance Co., Davis Freeman i Random Scream, Hubert Lepka i Lawine Torren, Mateja Bučar i DUM kolektiv).

Nakon povratka u Hrvatsku 2003. godine zajedno sa Nensi Lazić sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije dance_lab collective gdje participira u stvaranju nekoliko plesnih projekata, između ostalih i Redrum Sessions koji je njezino prvo autorsko djelo. Za ”Redrum Sessions” nagrađena je prvom nagradom na Platformi mladih koreografa 2009. godine.

Od 2004. godine članica je Studija za suvremeni ples.  Sudjeluje  u gotovo svim produkcijama ansambla te surađuje s brojnim relevantnim imenima suvremene plesne i kazališne umjetnosti. Nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta 2010. godine za ulogu u predstavi Nastup Matije Ferlina, ali i 2020. za umjetničko ostvarenje u predstavi Podivljalo Sonje Pregrad i Ane Kreitmeyer.

Posljednjih godina predstavlja nekoliko koreografskih i koautorskih projekata u različitim institucijama te festivalima suvremenog plesnog izraza unutar Hrvatske. 2017. zajedno s Robertom Milevoj suosniva umjetničku organizaciju Nikad Kraja.

Trenutno djeluje kao stalni član ansambla SSP, aktivno podučava suvremene plesne tehnike u Hrvatskoj i inozemstvu, te predaje suvremenu plesnu tehniku u svojstvu docenta- vanjskog suradnika pri Plesnom odsjeku Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

2019. godine postaje koordinator umjetničkih programa Studija za suvremeni ples.

  • FIREBIRD   ✧   Nina Đurđević

  • HOUSE BOLERO   ✧   Nina Đurđević

  • MAGIJE   ✧   SSP   ✧   photo© : KRUNOSLAV MARINAC

  • Fantastic Species   ✧   Ana Kreitmeyer   ✧   photo© : Nina Đurđević

  • SPECTACLE   ✧   Irma Omerzo   ✧   photo© : Jasenko Rasol

  • POKRET-AČ

    POKRET-AČ   ✧   ALEKSANDRA JANEVA IMFELD   ✧   photo© : IVA KORENČIĆ

ana mrak – slider

Ana Mrak

fotografije iz predstava