bg image

Martina Tomic – intro

Martina Tomić

Umjetnička voditeljica

Martina Tomic – bio

Martina Tomić plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja. Jedna od osnivačica udruge Tras studio i UO Genijator kroz koje sudjeluje u projektima kao autorica, plesačica i producentica. Izvan SSP-a sudjeluje u brojnim plesnim produkcijama i predstavama s raznim koreografima, ansamblima i nezavisnim produkcijama (Isabelle Schad, Frederic Gies, Montažstroj, Robert Clark, Natalija Manojlović, Rajko Pavlić, Ivan Planinić, Sonja Pregrad, Roberta Milevoj, Matea Bilosnić…). Završila je MA studij novinarstva i BA studij suvremenog plesa, nastavnički smjer pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Završila 200-satni učiteljski program yoge i tri DNS modula pri Praškoj školi koje prakticira i predaje.

U periodu 2018. – 2020. djeluje kao predsjednica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH).

2019. godine, zajedno s Anom Kreitmeyer, Ivanom Pavlović i Petrom Chelfi, dobitnica je nagrade strukovnih udruga za najbolju predstavu u cjelini „Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa“ autorice Ane Kreitmeyer.

2024. dobitnica je nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa za najbolju predstavu u cjelini: “plesna predstava” u suradnji s Martom Krešić. Radi kao plesna pedagoginja sa svim uzrastima u području suvremenog plesa te drži radionice po Hrvatskoj. Predavala je kao gostujuća europska plesna pedagoginja Ljetnog plesnog kampa u Kini (Summer Dance Camp China), na Institutu za umetničku igru u Beogradu i u Rigi na Latvian Academy of Culture. Od 2019. voditeljica plesnih radionica na Školi stvaralaštva u Novigradu za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola.

2024. godine postaje umjetnička voditeljica Studija za suvremeni ples.

 • FIREBIRD   ✧   Nina Đurđević

 • HOUSE BOLERO   ✧   Nina Đurđević

 • MAGIJE   ✧   SSP   ✧   photo© : KRUNOSLAV MARINAC

 • LARGE

  LARGE   ✧   SANJA TROPP FRUHWALD   ✧   photo© : DANKO STJEPANOVIĆ

 • POKRET-AČ

  POKRET-AČ   ✧   ALEKSANDRA JANEVA IMFELD   ✧   photo© : IVA KORENČIĆ

 • Ritam Tam - bajka o ritmu

  RITAM TAM - bajka o ritmu   ✧   CAROLA GATICA / ANA MRAK   ✧   photo© :

 • Fantastic Species   ✧   Ana Kreitmeyer   ✧   photo© : Nina Đurđević

 • SPECTACLE   ✧   Irma Omerzo   ✧   photo© : Jasenko Rasol

Martina Tomic – slider

Martina Tomić

fotografije iz predstava