bg image

Bosiljka Vujović Mažuran – intro

Bosiljka Vujović-Mažuran

Počasna članica Studija za suvremeni ples

Bosiljka Vujović Mažuran – bio

Bosiljka Vujović-Mažuran (1961., Zagreb). Godine 1977. završava Školu za suvremeni ples Ane Maletić u Zagrebu.

Godine 1979. maturira pri Centru za kulturu i umjetnost/Zagreb, te upisuje fonetiku  pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Plesno školovanje nastavlja na Summer Dance Academy u Koelnu,  Contemporary Dance School u Londonu, seminarima Klein tehnike u Berlinu, te sudjeluje na mnogobrojnim plesnim seminarima i radionicama u Zagrebu.

Godine 1982. primljena u London Contemporary Dance School.

Od 1977. stalna je članica Studija za suvremeni ples, te sudjeluje u svim Studijevim projektima u zemlji i inozemstvu. Nastupala je i u dramskim produkcijama, mjuziklima, rock operama, te u brojnim televizijskim emisijama u produkciji Hrvatske televizije.

Od 1980.g. se bavi i pedagoškim radom.

Od 1991. do 2008.g. stalna je suradnica Plesnog učilišta Zagrebačkog kazališta mladih kao plesna pedagoginja i koreografkinja.

Godine 1997.  postaje umjetnička voditeljica ansambla Studija za suvremeni ples. Pod njezinim vodstvom Studio postavlja četrdesetak plesnih produkcija od kojih su najuspješnije nagrađene i ostvaruje bogatu suradnju sa koreografima iz inozemstva. Sve veću važnost pridaje razvijanju i promociji hrvatske koreografske scene kroz suradnju domaćih mladih darovitih plesnih autora sa profesionalnim ansamblom Studija za suvremeni ples.

Godine 2019. odlazi u mirovinu, ali ostaje počasna članica Studija za suvremeni ples.