07 pro. 2023

JAVNI POZIV ZA KOREOGRAFE!

Studio za suvremeni ples objavljuje javni poziv

07 pro. 2023

Studio za suvremeni ples objavljuje javni poziv za koreografe zainteresirane za kreiranje kraće forme u sklopu programa Podmladak 2.0. Vizija Podmlatka SSP-a je stvaranje mladog ansambla koji kreira izvedbene radove namijenjene mladoj publici, odnosno starijim adolescentima (17+) te nas, u tom kontekstu, zanima angažirani rad koji korespondira s interesima, pitanjima i preokupacijama suvremenih adolescenata. Ove godine izvedbeni rad želimo oformiti u obliku plesnog koncerta u suradnji sa ženskim tinejdžerskim bendom Željezne pilule.
Osim za kreiranje samog plesnog koncerta, materijali nastali u toku procesa koristit će se u snimanju kratkog plesno-glazbenog videa u kombinaciji s jednom kompozicijom s autorskog repertoara benda.
Željezne pilule su tinejdžerski ženski bend aktivan od studenog 2022. koji svira pod utjecajem punka (punk rock, hardcore, riot grrrl, postpunk). Tematiziraju probleme žena u suvremenom dobu, odrastanje, društvene odnose, ovisnosti, probleme s mentalnim zdravljem itd. Članice benda su: Katja Njari, vokalistica jake naravi na studijima komparativne književnosti i kroatistike; Mihaela Dužnović, ritam gitaristica, prateća vokalistica i buduća stomatogolica; Morena Dobrić, razarajuća lead gitaristica, nerijetko mozak benda i buduća paleontologinja; Marta Goleš Salihagić, vrckasta bubnjarka i studentica dizajna te Barbara Cvjetičanin, buduća glumačka zvijezda i energična basistica. Na autorskom repertoaru se nalaze Ženska Histerija, Xanax, Moja persona i uskoro Delirij Tremens, te obrade Troje (Xenia), Cherry Bomb (The Runaways) i Deceptacion (Le Tigre).
Rad na procesu odvijat će se od 18. ožujka do 14. lipnja u terminima programa Podmladak 2.0. (tri puta tjedno u večernjim satima u prostoru CM Ribnjak u sklopu Rezidencije Ribnjak, uz mogućnost dodatnih termina te odvijanje dijela procesa online).
Izvedba je planirana za sredinu lipnja.
Pozivamo sve zainteresirane koreografe da pošalju kratki prijedlog koncepta i životopis na:
studio.suvremeni.ples@gmail.com najkasnije do 30. siječnja 2024.
Veselimo se Vašim prijavama!

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.