24 lis. 2023

POZIV NA AUDICIJU ZA MLADI ANSAMBL —- PODMLADAK 2.0

PODMLADAK Studija za suvremeni ples je poseban

24 lis. 2023

PODMLADAK Studija za suvremeni ples je poseban program kreativne edukacije mladih plesača baziran na radu na suvremenim plesnim tehnikama, improvizaciji i kreativnom procesu uz podršku pedagoga – članova ansambla Studija za suvremeni ples, a zamišljen je kao edukacijski program koji mlade plesače priprema za nastavak njihove visokoškolske umjetničke edukacije te za profesionalno plesno djelovanje .
Od ponovnog pokretanja 2021. godine, više članova Podmlatka je nastavilo visokoškolsku plesnu edukaciju na akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu a neki su dobili vidljivost šire profesionalne plesne zajednice te krenuli s profesionalnim izvođačkim radom.
Osim što je u svojoj osnovi edukativni program, dugoročni cilj Podmlatka je stvaranje mladog poluprofesionalnog izvođačkog ansambla koji stvara izvedbene radove namijenjene mladoj publici. Stoga, od 2024. program postaje cjelogodišnji te ga obogaćujemo novim sadržajima koji članovima otvaraju mogućnost profesionalnih iskustava.

Program započinje u siječnju 2024., te uključuje:

-kontinuirani rad na suvremenim plesnim tehnikama I improvizaciji s članovima ansambla SSP
-individualni mentorski (tehnički i kreativni) rad uz podršku članova ansambla SSP (uz poseban naglasak na pripremu za audicije za umjetničke akademije)
-pristup profesionalnim jutarnjim treninzima ansambla jednom mjesečno, kroz cijelu godinu
-kreacija izvedbenog rada s odabranim hrvatskim koreografom uz izvedbe predstave u profesionalnim uvjetima (CM Ribnjak, Festival Malih plesnih formi-KUC Travno uz mogućnost izvedbi na festivalima za mladu publiku)
– mogućnost sudjelovanja u koreografskom istraživanju Ane Mrak (za 1-2 člana Podmlatka)
– učenje repertoarnih naslova Studija za suvremeni ples namijenjenih mladoj publici u svrhu osiguravanja alternacija profesionalnom ansamblu uz mogućnost izvedbi

Pozivamo sve zainteresirane mlade plesače (dob 16+) da se prijave na audiciju za PODMLADAK 2.0.
Prijave moraju sadržavati osnovne informacije o kandidatu (ime i prezime, godina rođenja, kratka biografija).
Molimo zainteresirane da prijave pošalju na mail studio.suvremeni.ples@gmail.com najkasnije do četvrtka, 30. studenog 2023.

AUDICIJA ĆE SE ODRŽATI NEDJELJU O3.12.2023. U 16:00 SATI U maloj dvorani Centra mladih RIBNJAK

Program Podmladak SSP realizira se u sklopu Rezidencije Ribnjak.

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.