29 lip. 2021

Premijera: Iscjelitelji, u suradnji s Public in Private

Izrazito smo sretni što konačno možemo najaviti

29 lip. 2021

Izrazito smo sretni što konačno možemo najaviti premijeru svoje nove predtave Iscjelitelji, koja je nastala u suradnji s našim poznatim partnerima – kompanijom Public in Private iz Berlina, a koreografirala ju je Jasna Layes Vinovrški. Predstava je originalno trebala biti premijerno izvedena prošle godine u Berlinu, ali je zbog korona krize više puta odgađana, a uz to je i mijenjala svoj format. Naime, originalno su dva tima iscjelitelja – zagrebački i berlinski trebali raditi zajedno na sceni, ali zbog korona krize suradnja nije bila moguća pa trenutno dva tima nastupaju odvojeno. Međutim, rad je kreiran s oba tima podjednako. Isto tako, prva verzija ovog rada nastala je u bliskoj suradnji s Darkom Dragičevićem, za vrijeme serije događanja u Berlinu – Flutgraben Performances #1 u 2019.godini.

Predstavu “Iscjelitelji” možete pogledati 1. 7. 2021. (četvrtak) u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, kao dio festivala Perforacije.

Koncept i koreografija: Jasna L. Vinovrški
Izvedba: Ana Vnučec, Branko Banković, Martina Tomić, Cécile Bally, Darko Dragičević, Jasna L. Vinovrški
Oblikovanje svjetla: Catalina Fernandez
Scenografija: Clément Layes
Kostimografija: Malena Modeer
Asistentica koreografkinje: Dina Ekštajn
Asistentica izvedbe: Mia Stark
Produkcija: Valerie Terwei, Joseph Wegmann/ Tena Bošnjaković, Ivan Mrđen
Međunarodna distribucija: Inge Koks
PR: Lea-Maria Kneisel

Trajanje: 50′

Produkcija Public in Private / Jasna L. Vinovrški (https://www.jasnavinovrski.com) u koprodukciji sa Studijem za suvremeni ples (https://www.ssp.hr) i Tanzfabrik Berlin (https://www.tanzfabrik-berlin.de)

Umjetnički tim “Iscjelitelji” ima zadatak otkriti i ukloniti situacije, neriješene probleme, emocionalne i energetske stagnacije koje su se mogle nakupiti u zidovima prostora u kojem se odvija ova predstava. U ovom slučaju je Crni studio Zagrebačkog plesnog centra pomno ispitan: kakvu povijest ima ovaj prostor i kako se nosi sa svojom trenutnom funkcijom prostora plesnog kazališta?

U ovom koreografskom radu, kombinirajući fantastiku s povijesno-dokumentarnim elementima, stvara se podloga za suptilni humor, umjetnička gesta kojom se poziva na želju za različitim vizijama i maštom svijeta u kojem živimo.

Projekt financijski podržali: Berlin Senatsverwaltung for Culture and Europe, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.