Iscjelitelji
project name

Iscjelitelji

Jasna Layes Vinovrški

description
  • Client:

    Jasna Layes Vinovrški

KONCEPT I KOREOGRAFIJA
Jasna Layes Vinovrški

IZVEDBA
Ana Vnučec, Branko Banković, Martina Tomić

SCENOGRAFIJA
Clement Layes

KOSTIMOGRAFIJA
Malena Modeer

OBLIKOVANJE SVJETLA
Catalina Fernandez

ASISTENTICA KOREOGRAFKINJE
Dina Ekštajn

ASISTENTICA IZVEDBE
Mia Stark

PRODUKCIJA
Studio za suvremeni ples u koprodukciji s Public in Private, Berlin

PRODUCENTI
Tena Bošnjaković, Ivan Mrđen/ Valerie Terwei. Joseph Wegmann

PREMIJERA
01.07.2021. Zagrebački plesni centar, u sklopu festivala PERFORACIJE

Projekt financijski podržali: Berlin Senatsverwaltung for Culture and Europe, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

 

O PREDSTAVI
Umjetnički tim “Iscjelitelji” ima zadatak otkriti i ukloniti situacije, neriješene probleme, emocionalne i energetske stagnacije koje su se mogle nakupiti u zidovima prostora u kojem se odvija ova predstava.

U ovom koreografskom radu, kombinirajući fantastiku s povijesno-dokumentarnim elementima, stvara se podloga za suptilni humor, umjetnička gesta kojom se poziva na želju za različitim vizijama i maštom svijeta u kojem živimo.

Predstava Iscjelitelji nastaje kao koprodukcija između organizacije Public in Private iz Berlina (https://www.publicinprivate.com) i Studija za suvremeni ples iz Zagreba. Originalna ideja projekta bila je suradnja “Iscjelitelja” iz Berlina i Zagreba istovremeno na sceni. Uslijed koronavirusa suradnja se nije mogla odvijati kako je planirano, a dva tima “Iscjelitelja” zasad nastupaju odvojeno. Međutim, rad je kreiran i razvijan s oba tima podjednako. Prvi nacrt ovog djela napravljen je u uskoj suradnji s Darkom Dragičevićem, tijekom serije događaja Flutgraben performances #1 u 2019. godini

O AUTORICI

Jasna L. Vinovrški je odrasla u Zagrebu, u Hrvatskoj, ali je živjela i radila u inozemstvu od raspada Jugoslavije. U ranim 1990-ima studirala je u Essenu, na Umjetničkoj akademiji Folkwang te je, nakon što je diplomirala, radila 12 godina kao plesačica i izvođačica s raznim europskim koreografima (Groupe Dunes, J. Schömer, C. Sagna, O. Duboc između ostalih). Tijekom tog perioda je osmislila svoje prve kraće koreografije, uključujući i solo rad „Which club?“, koji je osvojio nekoliko nagrada. Nakon preseljenja u Berlin 2008 sa svojim partnerom Clémentom Layesom osniva kompaniju Public in Private gdje oboje do današnjeg dana nastavljaju razvijati odvojene koreografske signature, uz neprekidnu usku suradnju. Jasna stječe 2012 godine MA iz koreografije na fakultetu Centra za ples Inter-U (HZT) u Berlinu. Njezin nedavni solo rad „Staying alive“ je imao turneju po cijeloj Europi te je prezentiran i u New Yorku, u SAD-u 2017.godine. www.jasnavinovrski.com

 

HEALERS   ✧   Silvija Dogan   ✧  

HEALERS   ✧   Silvija Dogan   ✧  

HEALERS   ✧   Krunoslav Marinac   ✧  

HEALERS   ✧   Krunoslav Marinac   ✧  

HEALERS   ✧   Krunoslav Marinac   ✧