12 stu. 2022

PREMIJERA: HOUSE BOLERO, u koreografiji Mateja Kejžara

Pozivamo vas na izvedbe predstave HOUSE BOLERO

12 stu. 2022

Pozivamo vas na izvedbe predstave HOUSE BOLERO koreografa Mateja Kejžara povodom obilježavanja šezdesete godišnjice Studija za suvremeni ples.

Izvedbe se realiziraju u Zagrebačkom kazalištu mladih 14. i 15. studenog u 20:00 sati, a ulaznice možete rezervirati i kupiti na blagajni Zagrebačkog kazališta mladih ili online putem na idućem linku: https://www.zekaem.hr/rezerviraj/#1668384000_2000

Cjelokupni prihod ulaznica donira se obitelji nedavno preminule kolegice Mirjane Preis.

HOUSE BOLERO

Koncept i koreografija: Matej Kejžar
Izvedba: Drago Asić Lika, Andrija Laboš Jerry, Desanka Virant, Bosiljka Vujović Mažuran, Branko Banković, Ana Mrak, Ana Vnučec, Martina Tomić, Ida Jolić, Šimun Stankov i Ana Novković
Oblikovanje svjetla i scenografija: Petra Veber
Fotografija: Nina Đurđević
Produkcija: Studio za suvremeni ples
Hvala: Snježana Šolić, Damir Buntak, Igor Ekštajn, Milica Sinkauz, tehnika ZKM i tehnika HNK
Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova

Sve je počelo prije pet godina odom Plesu, zajedničkim eksperimentom proizašlim iz pitanja kako učiti iz plesa radije nego kako učiti plesati ili kako biti svoj. Ti ludi, čudni, queer, idiosinkratski plesni stilovi razvijali su se kroz rad s fizičkom prisutnošću, kinestetskim upisivanjem u vrijeme i prostor kao u materiju, u zajedničko energetsko polje, u dinamički teritorij i mjesto u kojem je stalna promjena dinamike moguća.

Ovoga puta, povod je šezdeseta obljetnica Studija za suvremeni ples. U ovom međugeneracijskom eksperimentu plesači su dobi između dvadeset jedne i šezdeset devet godina. Kroz rad s tijelom, fizičkom prisutnošću, i sa strašću za plesom, oni neizbježno stvaraju nove implikacije: njihov plesopis postaje sila koja preispituje bezgranično polje normalizacije.

HOUSE BOLERO   ✧   Nina Đurđević

Leave a comment
More Posts
Comments

Comments are closed.