Nečastive
project name

Nečastive

Bruno Isaković

description
  • Client:

    Bruno Isaković

AUTOR
Bruno Isaković

DRAMATURGIJA
Mila Pavičević

IZVEDBA
Branko Banković, Ana Vnučec,
Dina Ekštajn, Kaia Gilje,
Lana Hosni, Ilija Surla,
Ana Mrak, Hanna Hellström,
Mia Zalukar, Željko Drmić,
Bosiljka Vujović-Mažuran

OBLIKOVANJE SVJETLA
Aleksandar Čavlek

PRODUKCIJA
Studio za suvremeni ples, This is a Domino project – Perforations festival

UMJETNIČKA VODITELJICA
Bosiljka Vujović-Mažuran

PREMIJERA
25.06.2015. – Festival izvedbenih umjetnosti Perforacije, Zagreb

UMJETNIČKI SAVJETNIK
Zvonimir Dobrović

Projekt je realiziran sredstvima Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske te je realiziran u okviru Europskog projekta Be SpecACTive!

 

O PREDSTAVI

Plesna predstava Nečastive autora i koreografa Brune Isakovića nastala je u suradnji autora i izvođača Studija za suvremeni ples iz Zagreba i međunarodnih plesnih umjetnika iz SAD-a, Švedske i Srbije. Nečastive se u ovom proširenom izdanju za veliki ansambl nastavljaju na metodu i principe scenskog pokreta koje je Bruno Isaković razvio tijekom produkcije istoimenog sola, a koji je tijekom 2013. i 2014. izvodio dvadesetak puta širom svijeta, od Europe, Azije do Sjeverne i Južne Amerike.

Isaković stvara slojevit i osjetljiv svijet koji istražuje transformacije tjelesnosti izvođača te preispituje odnose između umjetnika i gledatelja. Razvijeni fizički mehanizmi se baziraju na suodnosu disanja i fizičke tenzije te načinu na koji oni prožimaju tijelo u svakom trenutku. Nečastive postavljaju te dvije organske funkcije u izvedbeni moment. Kroz gradaciju njihove međuovisnosti ih radikalizira, sukobljava te ponovno neutralizira dok se pod utjecajem stvorenih odnosa uvjetuju daljnje preobrazbe izvođača.

O AUTORU

Bruno Isaković je diplomirao na akademiji Amsterdam School of the Arts 2009 godine. Kao član Studija za suvremeni ples je od 2012 godine realizirao 5 predstava (Large, Surprised Body, Pokretač, Zaziv, Nečastive za 11 izvođača). Surađuje s brojnim koreografima i kazališnim autorima (Francesco Scavetta, Ivana Muller, Irma Omerzo, Ana Vnučec, Jan Martens, Kainkolektiv, Silvija Marchig, Pavle Heidler, Aleksandra Janeva Imfeld, Mila Pavičević, Ana-Maria Bogdanović, Katarina Pejović, Mia Zalukar). Dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta 2016. za najbolje koreografsko ostvarenje za plesnu predstavu Nečastive.

Kao autor djeluje na području plesa, performansa i aktivizma. Isaković predaje plesne i istraživačke radionice u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao gostujući predavač vodio je radionice na sveučilištu izvedbenih umjetnosti Bilgi u Istanbulu i na ADU, Odsjek suvremenog plesa u Zagrebu, TSEKH School u Moskvi, Instituto de Artes Mauricio Kagel u Buenos Aires-u, plesnom centru Dance Ireland u Dublinu. Umjetnički je direktor festivala Sounded Bodies te voditelj programa plesnih rezidencija u okviru festivala Perforacije.

www.brunoisakovic.org

 

"Nečastive" - Bruno Isaković, , photo© : Krunoslav Marinac

"Nečastive" - Bruno Isaković, , photo© : Krunoslav Marinac

"Nečastive" - Bruno Isaković, , photo© : Krunoslav Marinac

"Nečastive" - Bruno Isaković, , photo© : Krunoslav Marinac